Обвиненията за предполагаемото участие на Русия  са пристъп на лудост.

...
Обвиненията за предполагаемото участие на Русия  са пристъп на лудост.
Коментари Харесай

Русия отхвърля участие в покушението срещу Фицо

Обвиненията за хипотетичното присъединяване на Русия  са припадък на полуда. Това съобщи формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

Британският таблоид The ​​Times счита, че Русия стои зад опита за ликвидиране на Фицо. Колумнистът и щатен сътрудник на изданието в Братислава Петер Конради показа тази офанзива на полуда, написа Захарова в канала си в Telegram.

Тя означи, че това е първата медия, която незаслужено упреква Русия в присъединяване в нападението против словашкия министър председател. 
 Словашката ръководеща коалиция продължава да следва политиките на Фицо
Словашката ръководеща коалиция продължава да следва политиките на Фицо

Парламентът на Словакия се завърна на работа във вторник, откакто прекъсна работата си след опита за ликвидиране на премиера Роберт Фицо

Пеипомняме, че, откакто прекъсна работата си след опита за ликвидиране на премиера

Фицо се възвръща и към този момент не е с заплаха за живота , откакто беше прострелян с четири патрона предходната седмица. Това беше   първият огромен опит за ликвидиране на европейски политически водач от повече от 20 години.

Стрелецът е 71-годишния който преди този момент е работил като охранител и се допуска, че е обвързван с проруската група " Словашки бранители ". Словашкият профилиран углавен съд постанови, че обвиненият ще остане в ареста.

Министърът на вътрешните работи Матус Сутадж Есток който ще ревизира дали обвиненият е работил самичък, както се смяташе в началото.

Инцидентът акцентира дълбоката поляризация на политиката в централноевропейската страна с население от 5,4 милиона души, където Фицо е преобладаваща мощ от близо две десетилетия.

Откакто си върнаха премиерския пост предишния септември, Фицо и неговата коалиция трансформираха политиката, в това число унищожаване на специфичната прокуратура, бореща се с корупцията, и обмисляне на главен ремонт на публичния ефирен оператор RTVS, откакто го упрекнаха в политическа пристрастност.

Правителството се сблъска с през последните шест месеца против промените на наказателния кодекс и поради опасения за свободата на медиите, в случай че задачата на публичния оператор бъде изменена.
 Състоянието на Роберт Фицо се усъвършенства
Състоянието на Роберт Фицо се усъвършенства

Той остава под непрекъснато лекарско онаблюдение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР